Timpul.md

Actualitate 10 Ianuarie 2013 | 10:40

Patriarhul Moscovei Kiril vine la Chişinău

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril va vizita Republica Moldova în luna septembrie a acestui an. Şeful serviciului de presă al Mitropoliei Moldovei, Nicolae Cârlig, a confirmat pentru Info-Prim Neo că patriarhul va veni la Chişinău, însă nu se cunoaşte deocamdată data şi programul vizitei.

Patriarhul vine pentru a sărbători aniversarea a 200-a de la apariţia în spaţiul dintre Prut şi Nistru a primei structuri ecleziastice ortodoxe ce a unificat sub auspiciile sale toate bisericile ortodoxe a regiunii date, creând o unitate autonomă.

Presa din regiunea transnistreană scrie că patriarhul va vizita şi Tiraspolul, iar data vizitei este 8-9 septembrie.

Patriarhul Kirill s-a aflat într-o vizită în Republica Moldova în perioada 8-10 octombrie 2011. Sanctitatea Sa a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană, a săvârşit sfinţirea mică a Catedralei "Naşterea Maicii Domnului" din incinta Mănăstirii Curchi, a vizitat secţia de pediatrie a Spitalului Oncologic din Chişinău şi alte obiective cu valoare istorică şi spirituală din republică. Patriarhul a avut întrevederi cu veteranii celui de-al doilea război mondial, dar şi conducerea de vârf a ţării. 

Sursa: info-prim

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus