Timpul.md

Politică 14 Noiembrie 2015 | 11:37

PDM trimite de condoleanţe poporului francez

Întreaga lume este îngrozită de atentatele teroriste care au avut loc seara trecută la Paris. Mai mulţi lideri internaţionali au exprimat condoleanţe şi au spus că aceasta a fost "o crimă împotriva umanităţii".

La rândul lor, preşedintele ţării Nicolae Timofti şi speakerul Parlamentului Andrian Candu au trimis mesaje de solidaritate şi au anunţat că Republica Moldova condamnă atentatele teroriste care au zdruncinat Europa.

În acelaşi context, Partidul Democrat din Moldova a emis un mesaj public prin care îşi exprimă solidaritatea şi adresează condoleanţe poporului francez.

"Partidul Democrat din Moldova își exprimă solidaritatea cu Franța în aceste momente foarte grele, generate de atacurile teroriste de ieri seara de la Paris. Adresăm condoleanțele noastre poporului francez pentru cei decedați și sperăm că cei răniți vor scăpa cu bine din încercările cumplite prin care trec.

Întreaga lume trebuie să fie unită contra terorii, iar cei care au stat în spatele acestor atacuri trebuie prinși și pedepsiți cât mai repede. Terorismul nu are și nu poate avea niciodată vreo justificare, iar țările continentului nostru trebuie să facă eforturi mai mari pentru a combate acest fenomen, pentru a preveni repetarea unor asemenea evenimente sângeroase.

În ciuda acestor acte barbare, popoarele Europei și valorile comune europene nu pot fi îngenunchiate", se arată în comunicatul emis de PDM.

sursa: publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus