Timpul.md

Actualitate 14 Martie 2018 | 07:33

Pe lângă Ministerul Afacerilor Externe va fi creat Institutul Diplomatic

Pe lângă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va fi înființată o nouă structură – Institutul Diplomatic. În cadrul instituției vor fi oferite cursuri de formare pentru diplomații moldoveni şi străini, cât şi pentru oficialii guvernamentali, pentru experți din sectorul asociativ şi privat. Prevederile se conțin într-un proiect de hotărâre elaborat de către MAEIE, scrie IPN. 

Institutul Diplomatic nu va face parte din sistemul național de învățământ şi nu va fi supus dispozițiilor legale în vigoare cu privire la acreditarea şi licențierea instituțiilor de învățământ şi celor privind sfera științei şi inovării. Conducerea acestuia va fi asigurată de un director numit şi revocat în funcție de către ministrul de externe.

Noua structură va fi finanțată din contul şi în limita alocațiilor bugetare, aprobate ministerului şi din alte venituri: sponsorizări, donații, precum şi publicații, proiecte de asistență externă etc. Personalul scriptic al Institutului va constitui cinci unități, inclusiv directorul. În primă etapă, MAEIE va asigura Institutul cu spațiul necesar pentru desfășurarea activității din contul încăperilor disponibile, ale acestuia din sediul central de pe strada 31 August 1989. Impactul asupra bugetului, la etapa inițială îl va constitui doar fondul de salarizare a unităților de personal prevăzute de structura personalului scriptic al Institutului – aproximativ 500 de mii de lei anual. 

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus