Timpul.md

Finanţe 25 Iulie 2015 | 12:16

Pentru a accesa 262 de milioane de dolari, RM trebuie să treacă controlul indicatorului de corupţie

Moldova trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate ale Corporaţiei Provocările Mileniului a Guvernului SUA, inclusiv să treacă controlul indicatorului de corupţie şi alţi factori, pentru a fi discutată posibilitatea unui al doilea Program Compact. 

Moldova trebuie să treacă testul integrităţii pentru un nou Program Compact

Subiectul a fost abordat ieri, pe 24 iulie, la întrevederea vicepreşedintelui adjunct al Corporaţiei Provocările Mileniului al Guvernului SUA, Fatema Sumar, cu prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman, transmite IPN.

Ambasada SUA la Chişinău anunţă că în timpul vizitei în Republica Moldova, delegaţia Corporaţiei Provocările Mileniului a participat la lansarea sistemului de irigare din Coşniţa, cel mai mare sistem de irigare din cele 10 reabilitate cu fondurile Programului Compact, şi s-a întâlnit cu fermierii şi beneficiarii locali. Delegaţia va mai vizita porţiuni din şoseaua de 96 km dintre Sărăteni şi Soroca, reconstruită în cadrul Programului Compact, se va avea întâlniri cu cultivatori de livezi şi reprezentanţi ai oficialităţilor locale.

Programul Compact, semnat de Corporaţia Provocările Mileniului cu Moldova, va fi încheiat pe 1 septembrie 2015. Valoarea acestuia este de 262 de milioane de dolari, iar investiţiile au vizat proiecte de reconstruire a sistemelor de irigare, acces la finanţare pentru agricultură şi reabilitarea unei porţiuni integre a unei şosele naţionale a ţării.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus