Timpul.md

Actualitate 5 Septembrie 2017 | 11:08

Pericolul nu a trecut! Planul DIABOLIC al liderului Phenianului continuă să creeze panică. Serviciile secrete de la Seul au dat alarma

Autorităţile din Coreea de Nord au fost observate transportând ceea ce părea a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) pe coasta de vest a ţării, a relatat marţi publicaţia sud-coreeană Asia Business Daily, citând o sursă din serviciile secrete de la Seul, sub rezerva anonimatului, potrivit Reuters, scrie agerpres.ro. 

Deplasarea rachetei a fost detectată încă de luni, intervenind la o zi după al şaselea test nuclear al Coreii de Nord. Dispozitivul a fost reperat în timp ce era transportat pe timp de noapte, posibil, pentru a se evita o eventuală supraveghere.

Coreea de Nord dispune de facilităţi de lansare pentru programul său de rachete pe coasta de vest a ţării.

Ministerul Apărării sud-coreean nu a putut să confirme aceste informaţii, după ce anunţase luni parlamentul că există indicii potrivit cărora regimul de la Phenian ar putea să efectueze noi lansări de rachete, inclusiv ICBM, în orice moment.

Conform serviciilor de informaţii sud-coreene, o nouă posibilă lansare ar putea avea loc la 9 septembrie, când Coreea de Nord sărbătoreşte Ziua naţională, dată care marchează ziua fondării Republicii Populare Democrate Coreean (RPDC) în 1948.

Coreea de Nord a anunţat că a testat duminică o bombă cu hidrogen care poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul de la Phenian.


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus