Timpul.md

Lumea 16 Iulie 2021 | 05:02

Peste 93 MII de persoane din Statele Unite au MURIT în urma supradozelor

 Peste 93.000 de persoane din Statele Unite au murit în anul 2020 în urma supradozelor, un nivel nemaiîntâlnit până în prezent, asociat cu o intensificare a consumului de substanţe opioide în timpul pandemiei, conform statisticilor oficiale publicate miercuri, relatează AFP.

Numărul victimelor a crescut cu aproape 30% în comparaţie cu anul 2019, potrivit unui bilanţ provizoriu al Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Aproape 70.000 de decese au fost cauzate de ingestia de opiacee, în special fentanil, un medicament sintetic foarte puternic. De asemenea, numărul deceselor asociate consumului de substanţe stimulente precum metamfetamina este în creştere, potrivit datelor.

Tendinţa de creştere a debutat în 2019, dar s-a accelerat în timpul pandemiei, care a cauzat dificultăţi financiare semnificative, a accentuat singurătatea şi i-a privat pe mulţi americani de acces la servicii de îngrijire, potrivit unui raport al Well Being Trust.

Întreg teritoriul american este îngrijorat de această tendinţă în creştere, accentuată în Vermont (nord-est), Kentucky şi West Virginia (centru), Carolina de Sud (sud), precum şi în California (vest).

Din 1999, opioidele au ucis peste jumătate de milion de persoane în Statele Unite. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus