Timpul.md

Economie 3 Ianuarie 2017 | 12:23

Peste 950 de milionari din Republica Moldova nu au achitat impozitul pe avere

Fiecare al treilea contribuabil din Republica Moldova care deține imobile de lux nu a achitat impozitul pe avere, arată datele Fiscului, chiar dacă termenul de achitare a acestuia a expirat pe 26 decembrie.  

Numărul celor care au achitat noul impozit este cu 955 de persoane mai mic decât au estimat specialiştii Fiscului, astfel au fost ratate venituri de circa 15 milioane de lei.

Potrivit autorităţii fiscale,la 1 noiembrie 2016 erau identificate 2893 de persoane care deţin case cu o suprafaţă mai mare de 120 de metri pătraţi şi cu o valoarea cadastrală de peste un milion şi jumătate de lei. Acestea sunt obligate prin lege să achite o taxă de 0,8% din costul bunului.
Termenul de achitare a impozitului a expirat în data de 26 decembrie, iar cei care nu au făcut acest lucru vor fi penalizaţi pentru fiecare zi de întârziere.

Sursa citată mai scrie că Inspectoratul Fiscal de Stat a decis să nu recurgă, deocamdată, la încasarea forțată a datoriei. Fiscul va încerca în următoarele 30 de zile să-i convingă pe proprietarii de imobile să achite taxele restante. După acest termen, însă, instituţia ar putea pune sechestru pe bunuri sau să blocheze conturile contribuabililor.

Sursă: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus