CSI / Rusia

Planul lui Putin de răsturnare a cancelarului german

„Putin încearcă să destabilizeze Germania – spune Reitschuster. Şi are două planuri, unul pe termen scurt şi altul pe termen lung. Obiectivul sau pe termen lung este slăbirea Uniunii Europene sau chiar dezintegrarea. Din moment ce Rusia este cea mai mare ţară de pe continent, îi va fi mai uşor să influenţeze statele în mod separat, decât în cadrul alianţei europene. Potrivit analistului, dorinţa cea mai arzătoare a lui Putin este „să joace în Europa rolul pe care îl au în prezent SUA – de stat-protector, implicat în luarea tuturor decizii importante. Noi nu trebuie să ne temem de tancurile şi soldaţii ruşi, ci mai degrabă de influenţă pe scară largă din spatele culiselor. Ruşii numesc asta „schroederizare”, adică coruperea deliberată a elitelor. Din păcate, această a ajuns deja prea departe”, afirmă analistul în paginile revistei germane Focus.

„Planul pe termen scurt al lui Putin este Merkel – continuă expertul. Din cauza crizei refugiaţilor, soarta ei politică şi aşa este agăţată de un fir de par, iar în cazul în care în Germania se va produce ceva grav, o repetarea a evenimentelor de la Köln, dacă vor avea loc atacuri teroriste sau Doamne fereşte, se întâmplă infracţiuni asemenea violului fictiv al fetei de 13 ani, Lisa, atitudinea publică se poate schimbă, şi Angela Merkel va fi în primejdie”.

De ce presupunem că Kremlinul doreşte răsturnarea lui Merkel?

La prima vedere pare incredibil, dar amintiţi-va istoria germană: KGB şi Stasi de mai multe ori au încercat să răstoarne politicieni vest-germani – spune Reitschuster. În momentul de faţă, am dovezi concrete, obţinute dintr-o sursă de încredere, că la Kremlin într-adevăr există un plan împotriva lui Merkel. Iar aici, în Europa, ar putea să aibă loc evenimente nedorite. Acest lucru se ştie la Berlin (?). Merkel este originară din Germania de Est, îl citeşte pe Putin bine şi este cel mai important adversar al lui în Occident. Fără înlăturarea ei, Rusia nu poate speră eliminarea sancţiunilor. Pentru Putin este o chestiune de supravieţuire, pentru că, din cauza crizei economice, regimul sau din Rusia începe să se clatine”.

Reitschuster este convins că Putin îşi urmăreşte obiectivele prin intermediul unui „atac hibrid”.sirieni refugiaţi

„Putin şi asociaţii săi percep revoluţiile din Ucraina şi Georgia, precum şi evenimentele Primăverii Arabe, că uneltiri ale Occidentului. Ei cred că demonstraţiile şi haosul au fost finanţate şi gestionate de Occident. Prin urmare, şeful Statului General Major rus, generalul Valeri Gerasimov, încă din 2013 a cerut că şi Moscova să adopte aceste metode de război hibrid – a spus expertul. – Printre altele, Gerasimov a menţionat „utilizarea pe scară largă a dezinformării, a măsurilor non-militare de natură politică, economică, umanitară, care să fie puse în aplicare cu ajutorul potenţialului de protest al populaţiei locale”.

Strategia ruşilor poate „face mult rău, şi să aibă succes pe termen scurt”.

„Dacă va uitaţi exclusiv la televiziunea rusă, veţi fi convins că noi, în Germania, suntem în pragul sfârşitului lumii. Şi veţi începe să reflectaţi dacă nu cumva este mai bine să ne refugiem în calmă şi stabilă Rusie. Televiziunile moscovite relatează despre refugiaţi în termeni de „bombă biologică”, „invazia lăcustelor”, despre răspândirea violenţei sexuale, inclusiv împotriva copiilor, despre „potop” în general. Poveşti care sunt una mai absurdă că altă. De multe ori primesc apeluri de la prieteni şi cunoştinţe din Moscova care mă întreabă îngrijoraţi dacă mă aflu în siguranţă în Germania”- spune expertul german.

În general, experienţă ultimilor ani arată că Putin desfăşoară astfel de atacuri tot timpul: „Conflictele externe şi agresiunea sunt elixirul vieţii politicii sale interne. Ele distrag atenţia de la tabloul intern, al modului în care ţară este jefuită de mică clica de la Kremlin”. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *