Timpul.md

Ultima oră 10 Iunie 2016 | 11:01

Premierul Cehiei: Republica Moldova a făcut un mare progres

Republica Moldova a făcut un mare progres – este pe primul loc dintre cele trei țări care au semnat Acordul de Asociere și care au implementat prevederile.

Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de către Premierul Republicii Cehe, Bohuslav Sobotka, în cadrul unei conferințe de presă, alături de Premierul RM Pavel Filip, la Chișinău.

Sobotka a mai declarat că Republica Moldova este un partener destul de important pentru Cehia.

„Vrem să contribuim cu experiența noastră la dezvoltarea mai multor domenii din Republica Moldova. RM este un exportator important de produse alimentare, trebuie să ne orientăm la ridicarea domeniului de comerț. Putem aduce tehnologiile cehe pentru calitate și prețuri, putem aduce sisteme de irigare și spori capacitățile pentru industria alimentară și de conservare”, a mai spus Premierul ceh.

La rîndul său, Pavel Filip a mulțumit omologului ceh pentru prezență, dar și pentru susținerea Cehiei.

„Mă bucur că am reușit să discutăm mai multe subiecte de interes comun și am stabilit că există perspective de dezvoltare comune. Cehia e partener-cheie în integrarea europeană a RM și am informat Premierul Cehiei că suntem pe calea bună. Am stabilizat țara, iar acum e important să menținem ritmul”, a subliniat Premierul RM.

sursa: tribuna.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus