Timpul.md

Actualitate 18 Octombrie 2017 | 18:37

Prima plantare a copacilor în cadrul eco-proiectului non-profit Verde.md

Sâmbătă, 21 octombrie, ora 09.00, în Grădina Botanică din sectorul Botanica al capitalei, va avea loc prima plantare a copacilor în cadrul proiectului ecologic non-profit Verde.md.

La activitate vor fi prezenți participanții proiectului, care au reușit să achiziționeze copaci. Acum ei vor veni să-i sădească. Pentru această zi este programată plantarea a 42 de arbori, printre care se numără meri, mesteceni și scoruș. Alături de persoanele care au achiziționat copaci, la sădire vor participa și voluntari. În plus, inspiratorul ideologic al Verde.md, Dmitri Voloșin, își va împărtăși planurile de dezvoltare ulterioară a proiectului.

Administrația Grădinii Botanice susține în mod activ proiectul Verde.md și gestul de plantare a copacilor.

Proiectul ecologic Verde.md are drept scop recuperarea consecințelor zăpezilor anormale din 20-21 aprilie 2017. Grădina Botanică a pierdut atunci aproape 80% din copacii și arbuștii din colecția de plante a parcului. În total, în aceste zile au suferit mai mult de 10 000 de copaci în tot orașul. Pentru a ajuta Chișinăul să facă față pagubelor, a fost conceput și pus în aplicare proiectul ecologic Verde.md. Esența proiectului constă în faptul că oricine poate cumpăra un copac sau o întreagă alee de copaci diferiți, care vor fi apoi plantați în diferite sectoare ale capitalei, inclusiv parcuri și scuaruri.

Vă așteptăm sâmbătă, 21 octombrie, ora 09.00 în Grădina Botanică. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus