Timpul.md

Actualitate 3 Martie 2017 | 15:09

Primăria Chişinău anunţă că în capitală începe campania de salubrizare de primăvară

Primăria municipiului Chişinău anunţă că din data de 6 martie, în capitală începe campania de salubrizare de primăvară. Potrivit unei dispoziţii a primarului general Dorin Chirtoacă, până la 14 aprilie, va fi organizată salubrizarea străzilor, cartierelor, a spaţiilor verzi, a teritoriilor libere nevalorificate, precum şi lichidarea gunoiştilor neautorizate. Programul şi orarul de curăţare a fost stabilit în aşa fel încât să acopere întregul oraş.

Potrivit minicipalităţii, în cadrul campaniei de curăţeniei de primăvară vor fi salubrizate şi amenajate teritoriile adiacente blocurilor de locuinţă, parcurile, zonele verzi, teritoriile spitalelor, instituţiilor de învăţământ şi cimitirele.

Serviciile de salubrizare vor interveni, în mod special, în zonele de agrement, precum Parcul „Valea Morilor”, Parcul „La izvor”, Parcul „Valea Trandafirilor” şi în albia râului Bâc. În aceeaşi perioadă, se va interveni mecanizat sau manual la curăţarea străzilor şi a trotuarelor, dar şi se vor efectua lucrări curente de reparaţie a străzilor şi plombare a gropilor, în special arterele pe care circulă transportul public.

Primarul Dorin Chirtoacă a solicitat, de asemenea, intensificarea activităţii Comisiei municipale de salubrizare şi amenajare, pentru a examina starea socio-ecologică a municipiului. La necesitate, la controalele ecologice vor fi antrenaţi şi angajaţii Direcţiei de poliţie a municipiului, pentru a întocmi procese-verbale de rigoare.

Primarul de Chişinău a dispus prezentarea rapoartelor săptămânale vizavi de volumele îndeplinite. 

Moldova.org

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus