Timpul.md

Actualitate 20 Mai 2021 | 08:31

Primele taxiuri zburătoare ar putea apărea în Europa peste 3 ani

 Primele taxiuri zburătoare ar putea apărea în Europa cel mai devreme în 2024, a anunțat Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA), citată de Reuters.

Mai multe firme europene au anunţat că dezvoltă tehnologii de vehicule pentru pasageri sau pentru transportul de mărfuri fără pilot, cum ar fi livrările de echipamente medicale.

„Cred că folosirea comercială a taxiurilor (aeriene) ar putea avea loc în 2024 sau în 2025”, a declarat Patrick Ky, director general al EASA.


Potrivit EASA, până în 2030, valoarea pieţei europene de mobilitate aeriană urbană va ajunge la 4,20 miliarde de euro şi vor fi create 90.000 de locuri de muncă. Aproximativ 31% din piața globală a noii tehnologii ar putea avea sediul în Europa.

EASA a început deja procesul de certificare a unor modele și se așteaptă ca primele aprobări să fie făcute până în anul 2024, a spus Ky reporterilor.

Startup-ul german Volocopter și susținătorii altor proiecte precum Aeroporturile de Paris speră să demonstreze cum funcţionează tehnologia până la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus