Timpul.md

Ultima oră 19 Octombrie 2021 | 12:07

PROTESTE împotriva preţurilor record ale energiei electrice

 

Reprezentanţii sindicatelor şi mediului de afaceri din Bulgaria organizează, marţi, în faţa Consiliului de Miniştri de la Sofia, un protest împotriva preţurilor record ale energiei electrice. Protestatarii solicită statului măsuri urgente şi despăgubiri pentru cei afectaţi. Potrivit directorului executiv al Asociaţiei Capitalului Industrial din Bulgaria, Dobrin Ivanov, dacă statul nu intervine, economia bulgară va fi lichidată.

"Ne aflăm într-o situaţie fără precedent, preţul energiei electrice a crescut de patru ori. În doar o zi, a fost înregistrată o creştere de 10%. Consumatorii non-casnici sunt la limită. Facturile pe luna septembrie sunt de două ori mai mari decât cele din septembrie 2020, iar facturile din octombrie vor fi de cel puţin trei ori mai mari. Nu numai întreprinderile, ci şi comercianţii de energie sunt la limită, deoarece nu dispun de resursele necesare pentru a cumpăra această energie. Piaţa energiei electrice nu funcţionează", a declarat Ivanov.

Directorul executiv al Asociaţiei Capitalului Industrial din Bulgaria a subliniat că sunt aşteptate măsurile care vor fi anunţate în cursul zilei de miercuri.
"Singura opţiune de reducere a plăţilor în exces este compensarea. Trebuie să gândim în această direcţie, prin măsuri pentru reglementarea pieţei, iar preţurile trebuie stabilite de către Comisia de Reglementare în domeniul Energiei şi Apei. Trebuie stabilit un plafon într-un fel", a precizat Dobrin Ivanov. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus