Timpul.md

Internațional 15 Decembrie 2011 | 16:56

Putin afirmă că opoziţia pregăteşte o revoluţie prooccidentală, coordonată din străinătate

Premierul rus, Vladimir Putin, a acuzat, joi, opoziţia că pregăteşte o revoluţie prooccidentală, fiind la ordinele liderilor străini, pentru a destabiliza Rusia, infomează AFP.

În cursul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, Putin a acuzat opoziţia că pregăteşte o revoluţie precum cea care a avut loc în Ucraina în 2004.

"În privinţa acestor revoluţii colorate, din punctul meu de vedere, totul este clar. Este vorba de un plan pus la cale din străinătate pentru destabilizarea societăţii. Ştim cum s-a derulat Revoluţia portocalie din Ucraina. De altfel, unii dintre liderii opoziţiei erau atunci în Ucraina şi au transferat aceste practici în Rusia", a spus el.

Întrebat ce va face dacă va fi ales preşedinte în martie, Putin a dat asigurări că va consolida statul rus "pentru a putea opune rezistenţă acestor aventurieri din străinătate".

"Există persoane care au paşapoarte ruseşti, dar care lucrează pentru alte state", a spus premierul rus.

"Manifestaţiile sunt un lucru normal, atât timp sunt în cadrul legii", a continuat Putin, afirmând că este "inacceptabil ca manifestanţii să se implice în operaţiuni de destabilizare a societăţii".

"Ştiu că li s-au oferit bani studenţilor. Este normal să îi plătească, să câştige şi ei nişte bani", a spus Putin ironic.

Sursa: Gandul.info

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus