Actualitate

R. Moldova negociază în secret restructurarea datoriilor la gaze cu Gazprom

După vizita oficială la Moscova a preşedintelui Igor Dodon, în capitala Federaţiei Ruse a plecat în regim operativ şi o delegaţie guvernamentală, în frunte cu vice-ministrul Economiei Valeriu Triboi, scrie mold-street.com.

Aceasta urmează să aibă întrevederi cu şefi de la Gazprom şi din cadrul Ministerului rus al Energeticii.
Oficialul nu a răspuns la telefon. Un alt membru al delegaţiei, Călin Negură, şeful direcţiei generale energetică din cadrul Ministerului Economiei a refuzat să dea detalii despre vizită şi scopul ei.

De la Moldova-Gaz am fost informaţi că reprezentanţii companiei nu participă la negocieri.
Potrivit unor surse guvernamentale principalul subiect pe agenda negocierilor este un acord de restructurare a datoriilor pentru gaze a Republicii Moldova care se ridică la circa opt sute milioane de dolari.

În plus ar urma să fie negociată şi continuarea colaborării energetice moldo-ruse, inclusiv prelungirea contractului de achiziţie a energiei electrice de la Centrala Electrică (CERS Moldovenească) de la Cuciurgan, prin intermediara Energocapital.
Anterior vice-ministrul Valeriu Triboi a vorbit despre iniţierea unor negocieri cu Gazprom privind o restructurare a datoriei la gaze.

Sursa: radiochișinău.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *