Actualitate

Rasturnati sertarele, scoateti bombele

In afara de subiectele pe care le-am investigat si le-am publicat in ultimii ani, mi s-au propus si unele materiale compromitatoare despre unii functionari, pe care insa le-am pus, scrasnind din dinti, in sertar si am uitat de ele. Astazi, nici nu stiu pe unde zac hartiile acelea prafuite si, daca as incerca sa le caut, le-as gasi cu greutate. Totusi, dupa 29 iulie, imi amintesc tot mai des de ele, iar uneori le vad chiar si in somn, strangandu-le cu multa atentie si placere in mana, ca pe niste adevarate „bombe” informationale.

Stiti de ce nu le-ati aflat? Problema e ca atunci cand imi suflecam manecile si incepeam lucrul, aparea vreo cunostinta de-a mea sau chiar prietenii ma sfatuiau: „Mai, nu fi prost, mai, aista-i patriot de-al nostru, nu scrie despre el!”. Patriot-nepatriot, ma gandeam, dar a furat si e hot, e corupt si lumea trebuie sa stie ce fel de poama e, ca sa se fereasca de el. Ma duceam apoi seara acasa si calculam mahnit cat fura comunistii si cat fura „patriotul” meu. Ma consolam cu gandul ca ar fi o provocare si, decat sa torn apa la moara lui Voronin, mai bine sa-l las pe ala sa fure mai departe.

Nu, nu e vorba despre cineva dintre sefii noii guvernari, ci despre unele persoane extrem de periculoase pentru societatea noastra. Iertati, dar am sa le numesc pe numele lor – e vorba de niste curve. Sunt acei oameni care blestemau toata suflarea comunista, cand vorbeau cu noi si il laudau cu cele mai inaltatoare epitete pe Voronin, daca discutau cu comunisti. Dincolo de toate acestea, ei incearca sa profite de fiecare, ei sunt in stare sa vanda pe oricine ori in numele idealurilor democratiei, ori al celor bolsevice, cu singurul scop ca sa-si umple buzunarele. Sunt convins ca n-am gresit mai sus, cand i-am definit – cautati si nu veti gasi vreo diferenta intre comportamentul acestora si cel al unor femei usuratice.

Eu cred ca a venit, in sfarsit, timpul acestora. Daca pana deunazi, scopul nostru primordial era sa scapam de molima comunista ce parea de nezdruncinat si, in scopuri strategice, am fost gata sa ascundem unele erori, acum e momentul sa scoatem totul din sertare. Noi ne-am deprins sa fim toleranti cu „hotii mici”, deoarece comunistii au furat in proportii uriase, au jefuit bugetul de miliarde hlizindu-se si mintindu-ne ca traim din ce in ce mai bine. In umbra evaziunilor fiscale uriase si a coruptiei ridicata la nivel de traditie nationala, de care au dat dovada comunistii, infractiunile astora mici pareau neinsemnate. Fara a face abstractie de legea clasica, potrivit careia fiecare om vrea sa aiba mai mult si fiecare politician e nevoit sa minta, comunistii au depasit la acest capitol orice limite. Totodata, nu putem nega faptul ca si comunistii au oameni cinstiti, la fel cum democratii au si elemente corupte. Dar de azi inainte nu mai trebuie sa-i delimitam in „ai nostri” si „ai vostri”, in „comunisti” si „patrioti” pe cei care incalca legea, beneficiind de protectia justitiei sau a altor structuri guvernamentale. Demascarea ilegalitatilor comise de functionarii de orice nivel este mai intai de toate spre binele nostru si reprezinta un pas pentru iesirea din impasul in care ne aflam.

In cazul in care vom apara si in continuare „hotii mici”, ei vor profita, se vor umfla si vor deveni atat de mari ca ne vor strivi, iar noi, jurnalistii, ne vom transforma in jalnice marionete si vom semana leit cu colegii nostri din presa comunista. Altminteri, insa, lucrurile se pot aplana de la sine. De aceea, in momentul in care ne vom convinge ca comunistii au cazut definitiv, sa ne ridicam iute, sa rasturnam sertarele, sa ridicam „bombele” si sa le aruncam in aer. Lumea trebuie sa le cunoasca, iar „patriotii” sa se dezbrace de ghilimele si sa nu mai fure.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *