Timpul.md

Culinar.md 23 Septembrie 2021 | 00:17

Reţetă de TOAMNĂ - Gogonele murate

Gogonelele sunt tomate verzi insuficient maturizate şi sunt folosite în special pentru murături. Există câteva secrete pe care trebuie să le ştii atunci când pui gogonele la murat. Se pot servi că garnitură alături de orice preparat din carne pentru că au un gust acrişor, uşor picant şi ajută la digestie. 

Ingrediente:

1. 3-4 kilograme de gogonele (în funcţie de câte vrei să pui la murat);
2. foi de dafin;
3. cimbru;
4. mărar;
5. usturoi;
6. frunze de vişin;
7. frunze de ţelină;
8. hrean.

Cum pui gogonelele la murat:

1. Spală legumele verzi şi pune-le într-un vas cu oţet pentru a le dezinfecta complet.

2. Fierbe apă cu sare într-o oală separată (cam 3-4 linguriţe de sare la 500 ml de apă, în funcţie de câtă apă pui). Pune apoi gogonelele în saramură aproximativ o ora. După ce le-ai scos, adaugă un litru de apă plata peste oală cu saramură în care au stat legumele şi pune din nou apă la fiert câteva minute. Apă rezultată la final va fi folosită pentru umplerea borcanelor cu gogonele.

3. Aşază pe fundul borcanului 3-4 frunze de vişin sau de ţelină. Pune între gogonele boabe de piper, foi de dafin şi foi de muştar şi usturoi pisat. Poţi adaugă, dacă îţi place, morcovi, varză sau sfeclă roşie.

4. Ultimul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui capacul pe borcane şi să le bagi într-o cămară sau în frigider. În orice caz, trebuie să stea la rece. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus