Actualitate

Rețeta zilei: Cum se fac cartofii fondanţi

De ce ai nevoie pentru cartofi fondanți

2 linguri ulei

4 cartofi

sare

piper

3 linguri unt

3 căței de usturoi

4 crenguțe cimbru

100 ml supă de pui

100 ml vin alb

sare grunjoasă, pentru decor

Cum se prepară cartofii fondanți

Dai drumul la cuptor. Cureți cartofii și-i tai cuburi egale, apoi îi speli cu apă rece și-i ștergi cu prosoape de hârtie.

Încingi uleiul într-o tigaie și rumenești cartofii pe fiecare parte, 3-4 minute, apoi îi scoți. Adaugi untul în tigaie, cățeii de usturoi și crenguțele de cimbru. După ce usturoiul s-a rumenit, torni supa și vinul, condimentezi cu sare și piper și amesteci bine. Pui cartofii în tavă, torni peste ei supa și-i dai la cuptor 40-50 de minute. Îi servești cu sare grunjoasă.

rtv.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *