Actualitate

Revista presei: Jocul virtual „Balena Albastră” – 3 „Curatori” sunt din R. Moldova

Ce fac marile rețele de supermarketuri din Republica Moldova cu mâncarea expirată este un mister, scrie moldnova.eu. Legea prevede că produsele alimentare neconforme trebuie să fie nimicite sau „utilizate condiționat”. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor susține că agenții economici duc produsele alterate la „Terafix”, singura companie din țară specializată pe prelucrarea și reutilizarea deșeurilor alimentare. Administrația SRL-ului asigură însă că primește loturi de alimente expirate de la doar două rețele de supermarketuri din țară: Metro și Fidesco. Ce fac celelalte magazine mari, precum Nr.1, Linella, Fourchette ori magazinele de cartier, cu mâncarea alterată, reprezintă o enigmă.

Procuratura Generală a inițiat 6 cauze penale cu privire la determinarea minorilor la sinucidere prin intermediul jocului virtual „Balena Albastră”. Totodată, pentru prevenirea și conservarea acestui joc, PG împreună cu Inspectoratul Național de Investigații au expediat demersurile privind așa –numiții curatori ai jocului identificați în Federația Rusă și Ucraina, scrie curentul.md

Executivul a aprobat în sfârșit Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM) pentru anii 2018-2021. "Documentul vine să asigure modernizarea infrastructurii feroviare și dezvoltarea acesteia în vederea asigurării sustenabilității financiare și sporirii atractivității Căii Ferate pentru transportatorii naţionali şi internaţionali", anunţă Guvernul. De fapt Executivul nu avea o altă soluţie. O recunoaşte chiar în documentul aprobat. "Situația actuală în sectorul feroviar în sine și a CFM, în special este devastatoare", scrie mold-street.com

Pentru 2017, în bugetul de stat sunt mai mulți bani decât erau prevăzuți, transmite unimedia.info. "Creșterea, în primul rând, se datorează majorării încasării din taxe. La bugetul de stat (din impozite și taxe) avem majorare cu 2.149,6 milioane de lei. Astea ne-a permis să majorăm și cadrul de cheltuieli", a declarat Ministrul Finanțelor Octavian Armașu după ședința de Guvern de ieri. 

Guvernul de la Kiev a aprobat miercuri Acordul privind controlul comun la frontiera de stat cu Republica Moldova. Documentul stipulează procedurile de control a persoanelor, unităților de transport, mărfurilor și obiectelor la punctele comune de trecere, anunță radiochisinau.md.

Cea de a V-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT) a început ieri la Iași. Până duminică, zeci de scriitori, traducători și editori vor participa la recitaluri, mese rotunde, întâlniri cu cititorii, transmite europalibera.org. Parte dintre aceste manifestări vor avea loc chiar în centrul orașului, în Piața Unirii. Altele se vor desfășura, în virtutea tradiției festivalului, la mai multe licee din oraș. Participarea este, și de această dată, impresionantă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *