Timpul.md

ROMÂNIA 29 Ianuarie 2021 | 07:31

România oferă ajutor R.Moldova pentru a fi pregătită să primească vaccinuri anti-COVID

O delegație a României, a avut ieri, la Chișinău, discuții pregătitoare cu autoritățile din Republica Moldova în vederea implementării unei părți a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova. Acesta fusese anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020. Atunci, șeful statului român promisese 200 de mii de doze de vaccin antic-COVID-19.

Delegația română, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță și secretarul de stat din Ministerul român al Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, a avut întrevederi cu reprezentanți ai președinției, Ministerului Sănătății și Ministerului de Externe, după cum notează Radio Chișinău.

Este vorba despre consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Socolan.

Cele două părți au discutat pașii de natură tehnică și juridică care trebuie parcurși, astfel încât donația României de vaccin anticoronavirus să poată fi livrată eficient și în cele mai bune condiții Republicii Moldova. Partea română a informat despre eforturile depuse până acum de România în lupta cu virusul din China, potrivit Strategiei naționale de vaccinare, despre aspectele logistice și organizatorice privind întregul lanț al vaccinării anti-Covid-19, care presupun, printre altele, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare, administrarea dozelor de vaccin, trasabilitatea loturilor de vaccin și monitorizarea atentă a tuturor aspectelor legate de acest proces. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus