Actualitate

Roubini: “E timpul să înceapă taxarea Vaticanului, cel mai mare evazionist fiscal din Italia”

"E timpul să înceapă taxarea bunurilor şi a veniturilor Vaticanului, având în vedere că este cel mai mare evazionist fiscal din Italia şi cel mai mare proprietar", scrie Nouriel Roubini într-un mesaj transmis luni dimineaţă pe contul sau de Twitter.

Mesajul lui Roubini, profesor la Stern School, New York University, vine după un anunţ similar făcut, la mijlocul lui februarie, de premierul italian Mario Monti.

Venituri de 2,2 miliarde de euro pentru o Italie în criză

Monti a anunţat atunci că vrea să introducă un amendament care să modifice legea fiscală astfel încât Vaticanul să fie nevoit să plătească impozit pe clădirile pe care le foloseşte în scop comercial, măsură care ar putea aduce la bugetul de stat aproximativ 2,2 miliarde de euro.

Vaticanul este vizat, în această perioadă, de un scandal legat de scurgerea de informaţii secrete din interior.

Asistentul personal al Papei Benedict al 16-lea, Paolo Gabriele, a fost arestat în scandalul scurgerii de informaţii secrete de la Vatican.

Bărbatul ar fi deţinut ilegal documente şi ar fi furmizat informaţii secrete din apartamentul Suveranului Pontif jurnalistului italian Gianluigi Nuzzi, care, în urmă cu o săptămână, a lansat cartea "Sanctitatea Sa".

Via Tvrinfo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *