Actualitate

Rusia riscă să rămână fără ţigări în timpul pandemiei coronavirus

După ce autorităţile de la Moscova au decis, la 30 martie, închiderea tuturor activităţilor economice „neesenţiale” şi trimiterea lucrătorilor în concediu plătit, industria tutunului din Federaţia Rusă a anunţat că în foarte scurtă vreme ţara va rămâne fără ţigări în magazine.

Producţia a fost suspendată în toate fabricile deţinute de cele trei companii care operează în Rusia: Japan Tobacco International, Philip Morris International şi British American Tobacco. Reprezentanţii de la Japan Tobacco International, cu fabrici în regiunea Sankt Petersburg, au declarat agenţiei ruse de presă Interfax că speră în reluarea activităţii până la Paştele ortodox.

Atât agenţia de presă Interfax, cât şi portalul rus de ştiri Fontanka, aduc în discuţie faptul că producţia de tutun nu a fost inclusă în lista „necesităţilor” impusă de guvern în decizia de restructurare a activităţilor economice, în încercarea de a opri extinderea pandemiei coronavirus. Acest lucru, subliniază reprezentanţii celor trei companii producătoare, înseamnă că fabricile de ţigări nu vor putea funcţiona în timpul carantinei.

Cum Federaţia Rusă este supusă sancţiunilor economice şi comerciale internaţionale începând cu 2014, după ce a ocupat peninsula Crimeea şi regiunile Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, importul de ţigări din Europa sau din alte state ale lumii fie este interzis, fie este sever restricţionat.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *