Timpul.md

Ultima oră 26 Aprilie 2010 | 21:15

Saci cu deşeuri radioactive de la o centrală din Marea Britanie, aruncaţi la groapa de gunoi

Cinci saci cu deşeuri radioactive de la centrala nucleară Sellafield, din Marea Britanie, au fost aruncaţi la o groapă de gunoi, după ce un scanner defect i-a clasificat din greşeală ca neprezentând riscuri, relatează The Times în ediţia electronică de luni.

Inspectorii de la Agenţia de Mediu au găsit unul dintre saci, dar se află în căutarea celorlalţi patru la groapa de gunoi Lillyhall de lângă Workington, în comitatul Cumbria.

Deşeurile, care provin din zone cu risc de contaminare radioactivă de la centrala Sellafield, ar fi trebuit depozitate în construcţii speciale de beton.

Sellafield Ltd. a suspendat operaţiunile vizând depozitarea sacilor de deşeuri pe parcursul desfăşurării investigaţiilor agenţiei.

Această eroare pune în dificultate centrala Sellafield, în contextul în care, în urmă cu două zile, sindicatele şi-au manifestat îngrijorarea privind disponibilizarea a 1.200 de persoane. Compania a recunoscut că şi-ar putea reduce cheltuielile alocate "activităţilor cu risc scăzut", ca parte a unui efort de eficientizare.

O purtătoare de cuvânt a Sellafield declarat că sacii conţineau doar deşeuri slab radioactive, neexistând riscuri pentru populaţie sau personalul de la Lillyhall. 

Sursa: Mediafax

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus