Timpul.md

Actualitate 13 Mai 2017 | 10:08

Şapte terminale poştale, lansate la Chişinău

Poşta Moldovei a lansat încă şapte terminale poştale pentru recepţionarea coletelor internaţionale, amplasate în capitală. Astfel, beneficiarii pot să-şi ridice trimiterile poştale la orice oră folosind telefonul mobil, ceea ce le face mai accesibile. Mai mult, potrivit reprezentaţilor de la Poşta Moldovei, până la sfârşitul anului în Chişinău vor mai fi amplasate alte 20 de terminale poştale.

 Pentru a putea beneficia de acest serviciu, este necesară înregistrarea pe site-ul pt.md şi obţinerea un cod personal de identificare pentru comanda on-line. În momentul plasării coletului în Post Terminal, beneficiarul este anunţat prin intermediul unui e-mail şi SMS text.

„În momentul în care se deplasează curierul la terminal, întreprinde câţiva paşi. Atinge tastatura ecranului, selectează limba, după care i se cere să introducă numărul de telefon, care este şi parola curierului. Este important să scanăm acest QR Code de pe pachet. Ulterior, automat se deschide celula, iar curierul poate, astfel, să plaseze coletul”, a declarat coordonatorul de proiect, Veaceslav Dragot.

Coletul va fi păstrat în postul terminal timp de trei zile. Dacă în acest timp clientul nu-şi ridică trimiterea poştală, acesta va fi livrată la domiciliu.

„La moment avem peste zece mii de clienți înregistrați pe site-ul pt.md. Serviciul este absolut gratuit”, a declarat șefa Direcției Marketing și vânzări din cadrul Poștei Moldova, Elena Ganciucov.

„Este aprobată achiziţionare altor 20 de Post Terminale, ceea ce ne va mări capacitatea celulelor încorporate în ele la 1500 de trimiteri zilnice. Și aici nu este totul, piaţa ne arată că noi trebuie să ajungem la minimum de 100 de posturi terminale în oraşul Chișinău”, a declarat directorul general al ÎS „Poșta Moldovei”, Serghei Nastas.

Poşta Moldovei a lansat serviciul „Post Terminal” în anul 2015, iar până acum în capitală au fost instalate alte cinci terminale de acest fel.

Sursa: trm.md


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus