Timpul.md

Externe 28 Februarie 2016 | 13:34

Şase oraşe din provincia siriană Alep, atacate de avioane de luptă, în pofida armistiţiului

Avioane de vânătoare au atacat, duminică, şase oraşe din provincia Alep din vestul Siriei, anunţă organizaţia Obesrvatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), la o zi după intrarea în vigoare a armistiţiului parţial stabilit de SUA şi Rusia, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Insurgenţii sirieni au confirmat efectuarea raidurilor aeriene, acuzând că au fost desfăşurate de avioane de vânătoare ruse.

OSDO a declarat că identitatea avioanelor este necunoscută încă.

Cel puţin cinci persoane au murit în două atacuri care au vizat oraşe din vestul Siriei, sâmbătă dimineaţă, la câteva ore de la intrarea în vigoare a armistiţiului.

Trei militanţi din gruparea rebelă A doua Divizie Costală, care aparţine coaliţiei Armata Siriană Liberă, au murit într-un atac în provincia Latakia, din nord-vestul ţării. Rebelii susţin că a fost un atac al forţelor administraţiei Assad care a anunţat, împreună cu Rusia, că nu va înceta bombardamentele în totalitate în ţară şi vor viza doar militanţi ai organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra

Într-un alt atac separat din provincia Hama, revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, cel puţin două persoane au murit şi mai multe au fost rănite, după ce o maşină-capcană a explodat, sâmbătă dimineaţă, la intrarea în oraşul Salamiyah.

Sursa: Mediafax

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus