Eveniment

Scandal la Primărie: Liberalii au părăsit şedinţa CMC

Liberalii şi-au exprimat astfel dezacordul faţă de un proiect de decizie privind acordarea dreptului unui agent economic străin de a construi un complex locativ pe un teren dat anterior în arendă de către Primărie.

Terenul, cu suprafaţă de circa 3 ha, a fost dat în arendă unei întreprinderi cu profil alimentar încă în anul 1979. Întreprinderea a improvizat aici un stadion cu o pistă de alergare. În 2008 contractul de arendă a fost prelungit. Între timp întreprinderea a ajuns la o înţelegere cu un agent economic străin şi a cerut municipalităţii schimbarea destinaţiei terenului în proprietate privată cu scopul de a construi aici un complex locativ.

În lipsa liberalilor, celelalte fracţiuni nu au avut cvorum pentru a vota proiectul.  Primarul Dorin Chirtoacă a declarat în acest context că timp de cinci ani nu s-a confruntat cu astfel de probleme şi că este necesară o deplasare în teren, unde să fie invitaţi toţi locutorii din sector, pentru a evita careva speculaţii din partea unor persoane sau forţe politice.

Viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, a declarat că din punct e vedere urbanistic, acest teritoriu se încadrează în poziţia cu numărul R6, ceea ce înseamnă că pe această suprafaţă există posibilitatea de a construi un complex locativ sau stadion sportiv modern, necesar locuitorilor din acest sector.

Proiectul a fost retras până la viitoarea şedinţă a Consiliului municipal. 

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *