Actualitate

Scandalos! Un nou atac suburban al lui Andrei Năstase la adresa României

„În Republica Moldova au fost decoraţi cu disincţii ale statului român tot felul de criminali”, a declarat Andrei Năstase, fără preciza, însă, la cine exact se referă.

În cadrul aceleiaşi dezbateri, liderul PPDA s-a arătat deranjat şi de faptul că România sprijină financiar Republica Moldova şi că el a cerut Bucureştiului să sisteze ajutorul.

“Adesea guvernarea de la Chişinău a fost finanţată necondiţionat de autorităţile de la Bucureşti. În aduc aminte, în 2015 când rugam România să condiţoneze orice finanţare”, a mai spus Andrei Năstase.

Este de menționat că printre moldovenii decorați de statul român se numără și Val Butnaru, directorul de la trustul Jurnal, care aparține nașului de cununie al lui Năstase, Victor Țopa. Acesta a primit Ordinul Național "Pentru merit" în grad de Comandor.

Printre personalitățile marcante din Moldova, decorate de Preşedinţia României figurează: primul premier al Republicii Moldova, Mircea Druc și președintele primului Parlament al Republicii Moldova, Alexandru Moșanu. Ambii au fost decorați cu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de Mare Ofiţer. În aceeaşi listă intră academicianul Mihai Cimpoi, decorat cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Comandor, fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă și directorul general al Grupului Editorial „Litera”, Anatol Vidrașcu – decorați cu același ordin în grad de Ofițer. Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Două Inimi Gemene”, Eugenia Marin (mama Doinei Aldea – Teodorovici), a fost decorată cu „Steaua României” în grad de Cavaler.

De asemenea, prin decretul președintelui României, compozitorul Eugen Doga, lingvistul Nicolae Mătcaş și editorialistul Constantin Tănase au primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” – în grad de Mare Ofiţer. Profesorul Ion Buga, dar și jurnalista Valentina Ursu, au fost decorați cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” – în grad de Comandor.

Amintim, în context, că o parte a presei de la Bucureşti l-a acuzat pe Andrei Năstase de trădare și faptul că face un joc periculos în interesul Moscovei. Jurnaliştii s-au arătat indignaţi de faptul că Năstase a declarat, pentru un post TV din Rusia, că nu este unionist, ci doar deține pașaport românesc, iar zvonurile că și-ar dori unirea cu România sunt niște aiureli.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *