Eveniment

Se caută încă director la Moldova 1

Niciun candidat la funcția de director al televiziunii publice dintre cei șase înscriși nu a acumulat voturile necesare pentru a câștiga concursul. Dorin Scobioală a fost votat de doi membri ai Consiliului de Observatori, iar Mircea Surdu a acumulat patru voturi, insuficient pentru a fi desemnat conducător al postului național.

După ce și-au prezentat proiectele de intenție, Ludmila Belcencova, Arcadie Gherasim, Vasile Grozavu, Dorin Scobioală și Mircea Surdu au răspuns la întrebările membrilor CO. Sorin Bucătaru nu s-a prezentat la şedinţă.

Ludmila Belcencova a menționat că își dorește o televiziune publică independentă. În replică, membrii Comisiei au remarcat că concurenta a lucrat la o televiziune care a făcut partizanat politic, referindu-se la postul de vicepreședinte al domeniului politico-informațional pe care Ludmila Belcencova l-a ocupat la NIT.

Arcadie Gherasim a menționat că Moldova1 are nevoie de o redistribuire mai bună a finanțelor publice, iar Vasile Grozavu a criticat activitatea Consiliului de Observatori și atmosfera din interiorul televiziunii publice și a menționat că echipa redacțională trebuie restructurată.
Dorin Scobioală a opinat că echipa redacțională nu este mândră de potențialul angajaților și a constatat că niște proiecte venite din afara TVM i-ar stimula să producă materiale calitative. Mircea Surdu consideră că redacția are nevoie de mai mulți specialiști tineri. Președintele CO, Eugen Râbca, a menționat în context că Mircea Surdu ar fi fost împotriva reformelor în cadrul televiziunii. „Impresia dumneavoastră de sabotaj este falsă. De fapt, am lucrat la două proiecte cu tinerii”, a spus în replică M. Surdu.

După câteva runde de votare, Dorin Scobioală a acumulat două voturi, iar Mircea Surdu – patru. Menționăm că pentru a câștiga concursul candidații aveau nevoie de votul a cinci membri ai CO.

„În momentul de faţă consider că nu are rost să organizăm un nou concurs pentru alegerea directorului TV Moldova 1. Nu văd o soluție deocamdată”, a declarat Eugeniu Râbca, citat de trm.md.

Postul public de televiziune a rămas fără director în luna februarie curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *