Timpul.md

Eveniment 17 Septembrie 2012 | 12:36

Se caută încă director la Moldova 1

A eșuat și a doua tentativă de alegere a directorului postului public de televiziune.

Niciun candidat la funcția de director al televiziunii publice dintre cei șase înscriși nu a acumulat voturile necesare pentru a câștiga concursul. Dorin Scobioală a fost votat de doi membri ai Consiliului de Observatori, iar Mircea Surdu a acumulat patru voturi, insuficient pentru a fi desemnat conducător al postului național.

După ce și-au prezentat proiectele de intenție, Ludmila Belcencova, Arcadie Gherasim, Vasile Grozavu, Dorin Scobioală și Mircea Surdu au răspuns la întrebările membrilor CO. Sorin Bucătaru nu s-a prezentat la şedinţă.

Ludmila Belcencova a menționat că își dorește o televiziune publică independentă. În replică, membrii Comisiei au remarcat că concurenta a lucrat la o televiziune care a făcut partizanat politic, referindu-se la postul de vicepreședinte al domeniului politico-informațional pe care Ludmila Belcencova l-a ocupat la NIT.

Arcadie Gherasim a menționat că Moldova1 are nevoie de o redistribuire mai bună a finanțelor publice, iar Vasile Grozavu a criticat activitatea Consiliului de Observatori și atmosfera din interiorul televiziunii publice și a menționat că echipa redacțională trebuie restructurată.
Dorin Scobioală a opinat că echipa redacțională nu este mândră de potențialul angajaților și a constatat că niște proiecte venite din afara TVM i-ar stimula să producă materiale calitative. Mircea Surdu consideră că redacția are nevoie de mai mulți specialiști tineri. Președintele CO, Eugen Râbca, a menționat în context că Mircea Surdu ar fi fost împotriva reformelor în cadrul televiziunii. „Impresia dumneavoastră de sabotaj este falsă. De fapt, am lucrat la două proiecte cu tinerii”, a spus în replică M. Surdu.

După câteva runde de votare, Dorin Scobioală a acumulat două voturi, iar Mircea Surdu - patru. Menționăm că pentru a câștiga concursul candidații aveau nevoie de votul a cinci membri ai CO.

„În momentul de faţă consider că nu are rost să organizăm un nou concurs pentru alegerea directorului TV Moldova 1. Nu văd o soluție deocamdată”, a declarat Eugeniu Râbca, citat de trm.md.

Postul public de televiziune a rămas fără director în luna februarie curent.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus