CSI / Rusia

Serviciile secrete americane avertizează: Forţele armate ruse se pregătesc de atac în Ucraina

Serviciile secrete americane avertizează în legătură cu pregătirea unui atac al forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei. Rusia a concentrat masiv trupe la graniţa sa cu Ucraina, dispunând de suficiente forţe pentru un atac. Potrivit unor informaţii furnizate de serviciile de informaţii americane, în regiunile ruseşti Rostov pe Don, Kursk şi Belgorod s-ar afla deja 30.000 de militari ruşi.

Atacul poate avea loc asupra regiunilor Harkiv, Lugansk şi Doneţk, din Ucraina, după care este posibil un tur în Transnistria, se menţionează în mesajul semnat de membrii Comisiei pentru Apărare din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, transmis preşedintelui american Barack Obama. Nu este eclus nici faptul că Moscova va încerca să intervină şi în Țările Baltice. Acţiuni similare au precedat atacul ruşilor în Cecenia şi Georgia.

Potrivit ediţiei electronice din Rusia "Grani.ru", în regiunile Briansk şi Kursk sunt dislocate în special unităţi militare care au cele mai mari performante din punct de vedere militar. Este vorba despre Diviziile de Tancuri "Kantemir" şi de Motorizate "Tamansk".

Agenţia de presă Interfax anunţă că aviaţia militară rusă pregăteşte la Kuban acţiuni de lansare de rachete. Potrivit Ministerului rus al Apărării, antrenamentele au loc şi ziua şi noaptea. Oficiali militarii ruşi au dat asigurări zilele trecute că nu există o concentrare masivă de trupe ruseşti la graniţa Rusiei cu Ucraina.

sursa: adiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *