Timpul.md

Actualitate 8 Noiembrie 2018 | 09:23

Singurul putinist din Congresul SUA a PIERDUT alegerile în Congres

Congresmanul republican Dana Rohrabacher, fanul deschis al lui Vladimir Putin, singurul susținător al anexarii Crimeei, a rămas fără fotoliul de parlamentar ca urmare a pierderii în fata rivalului său democrat la alegerile intermediare, scrie Politico.

În prezent, Rohrabacher este șeful unei subcomisii a Camerei Reprezentanților pentru Europa, Eurasia și Noile Amenințări. În această poziție el a blocat în mod repetat agendele cheie legate de amenințarea rusă, afirma publicatia. Din cauza lui, camera inferioară nu a putut să investigheze probleme precum războiul Rusiei împotriva Ucrainei în Donbas, problemele democrației în Polonia și Ungaria, drumul Macedoniei către NATO, precum și acceptarea Muntenegrului în NATO.

Rohrabacher a fost de acord cu rezultatele referendumului nerecunoscut de catre ONU privind statutul Crimei și a spus despre sancțiunile împotriva Rusiei că sunt „întruparea ipocriziei”, fiind unul dintre puținii congresmeni care au insistat asupra abolirii ”Legii Magnitsky”.

Inițiatorul acestei legi, Bill Browder, a caracterziat pe Twitter înfrângerea lui Rohrabacher drept „o zi mare pentru adevăr și dreptate”.

Șeful majorității republicane din camera inferioară a Congresului, Kevin McCarthy, a declarat anterior că Rohrabacher era probabil pe statul de salarizare al Kremlinului.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor care au avut loc pe 6 noiembrie, democrații din Statele Unite au dobândit controlul asupra Camerei Reprezentanților – camera inferioară a Congresului, iar republicanii și-au sporit controlul asupra Senatului.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus