Timpul.md

Social 6 Februarie 2013 | 14:44

Sistemele de irigare vor fi REABILITATE

Şase companii din Franța, Portugalia, România și Austria intenționează să execute lucrări de reabilitare a sistemelor de irigare din Criuleni și Lopatna, raionul Orhei, incluse în Programul „Compact” al Guvernului SUA.

Astfel, valoarea ofertelor financiare pentru reabilitarea celor două sisteme de irigare variază între 8 mln. și 26 mln. dolari.

Ofertele prezentate vor fi evaluate în funcție de experiența companiilor de construcție în efectuarea unor lucrări similare, capacitatea financiară și tehnică, echipamentul disponibil și personalul implicat. În conformitate cu cerinţele Fondului „Provocările Mileniului Moldova”, compania de construcție selectată va reabilita sistemele centralizate de irigare prin înlocuirea tuturor pompelor deteriorate, reconstrucția clădirilor pentru stațiile de pompare și dotarea acestora cu echipament automatizat de operare. Ulterior, vor fi substituite circa 85% din țevi, inclusiv țevile confecționate din azbest vor fi înlocuite cu țevi moderne din plastic de densitate înaltă, conform cerințelor de mediu ale Uniunii Europene.

Lucrările de construcție urmează să înceapă în primăvara anului 2013 și vor derula 18 luni. Reabilitarea celor două sisteme centralizate de irigare va permite extinderea suprafețelor de teren irigat la Lopatna de la 50 până la 509 ha, iar la Criuleni de la 120 până la 760 ha.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus