Actualitate

Slusari, „provocator de primă clasă”. Un deputat de la PAS, l-a făcut „mincinos” pe fostul său coleg din Blocul „ACUM”

„Soldul bugetar este de peste zece miliarde de lei, iar indiferent de ce ar face agentul de influență „Moldovagaz”, guvernarea trebuie de urgență, chiar săptămâna viitoare, să dubleze compensații pentru consumătorii cu venituri mici și mijlocii. Altfel, va avea loc colapsul sistemului de plată pentru gaz, plus o revolta socială. Această revoltă poate fi folosită de forțele destructive antinaționale. Foarte mulți oameni chiar nu au cu ce achita facturile exorbitante pentru decembrie. Convocați de urgență ședința Parlamentului și modificați bugetul, dacă nu vreți să pomeniți cu oameni cu facturile la ușa biroului lui Spînu. Republica Moldova plătește scump pentru incompetența unui ministru afiliat „Moldova Gaz”/„Gazprom”. Totodată, este necesar să fie alocate ceva compensații și pentru agenți economici. Măcar pentru industria care produce alimente și pentru întreprinderile mici și mijlocii”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Radu Marian, fost coleg al lui Slusari în Blocul „ACUM”, a ținut să-i dea o replică dură.

„Domnule Slusari, nu pot decât să constat că v-ați transformat într-un provocator de primă clasă. Guvernul a alocat peste 1,6 miliarde de lei pentru compensații. E vorba de compensații pentru un milion de familii, inclusiv compensații substanțiale pentru cei care consumă până la 150 m3 (ceea ce reprezintă 70% din total – în decembrie 2021), dar și ajutor de 700 lei pe lună pentru aproape 300 de mii de oameni vulnerabili, indiferent dacă consumă gaz, energie termică sau lemne. Mai mult decât atât, suntem gata să majorăm pachetul de compensații dacă se va ajunge la majorarea tarifelor, așa cum a zis ieri și Dan Perciun. Eu zic să lăsați ura dvs. personală față de dl Spînu la o parte, să încetați să aruncați cu calomnii și minciuni la adresa noastră. Acea extensie de contract a fost semnată în octombrie în condițiile excepțional de dificile, cu majorare istorică la prețul gazelor naturale exact atunci când a expirat contractul și cu o dependență cvasi-totală de un singur furnizor din est. Vă rog să meditați asupra a ceea ce se întâmplă în jur și cu cine de fapt noi ne luptăm și, dacă vreți realmente să contribuiți, repet: încetați să aruncați insulte și calomnii, pentru că de altfel o să pierdeți respectul societății”, a conchis Radu Marian.

loading...

Menționăm că Platforma „DA” și Alexandr Slusari critică tot mai des foștii parteneri de coaliție după ce au rămas în afara Parlamentului și au solicitat de nenumărate ori demiterea lui Andrei Spînu, care a negociat contractul de livrarea a gazelor cu „Gazprom”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.