Timpul.md

Actualitate 26 Noiembrie 2020 | 11:17

Stoianoglo va fi audiat în Parlament în dosarul „furtul miliardului”; Slusari: Să nu ne documentăm de la Platon

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, va fi audiat săptămâna viitoare în Parlament în dosarul „furtului miliardului”. Propunerea înaintată de Platforma DA a fost susținută în unanimitate de plenul Parlamentului.

„Furtul miliardului deja trezește un mare dezgust, mai ales după ultimele intervenții ale lui Platon. Lumea nu înțelege deja cine e procuror general. A trecut mai mult de un an de când Stoianoglo e procuror general și niciun dosar nu a fost trimis în judecată. Să vină în Parlament, înțelegem că nu-l putem obliga, dar îl rugăm frumos. Să nu ne documentăm de la Veaceslav Platon despre cum e situația”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„L-am audait în repetate rânduri și pe vice-procurorul general și am avut pe masă raportul. Nu știu ce să mai facem. Putem să mai invităm procurorul general la comisia securitate națională”, a propus președintele Comisiei securitate națională, Alexandru Jizdan.

Propunerea vicepreședintelui Parlamentului a fost susținută însă în unanimitate de plen, astfel procurorul general este așteptat la una dintre ședințele din săptămâna viitoare.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus