Editorial

Străinul

„Papa” chiar şi ieri a ţinut o conferinţă de presă din care am înţeles că este foarte îngrijorat ca nu cumva cei de la Centrul Anticorupţie să-i „bată botul” lui Oleg şi să-l pună la răcoare alături de plăcintarii găbjiţi cu zeci de saci plini cu bani nedeclaraţi.

Însă conferinţa de presă de ieri a demonstrat şi altceva. Ea l-a dezvăluit pe Voronin ca pe un personaj foarte şi foarte departe de interesele oamenilor şi de opţiunile proeuropene ale R. Moldova. După ce şi-a căinat fecioraşul, tatăl comuniştilor autohtoni a trecut la ameninţări directe la adresa guvernării şi a ordinii publice. Voronin le promite moldovenilor manifestaţii cu multă lume şi „cu alte metode”, iar de aici ar trebui să înţelegem că cei din PCRM pregătesc o răzbunare pentru 7 aprilie 2009 şi vor să importe în R. Moldova tactica de destabilizare de factură ucraineană. Voronin pune condiţii irealizabile din start: el vrea să fie adoptat doar proiectul PCRM de modificare a Constituţiei, el vrea dizolvarea cât mai grabnică a Parlamentului, el vrea alegeri parlamentare anticipate, el cere lichidarea comisiei care a cercetat crimele comunismului. El se grăbeşte deoarece, odată cu trecerea timpului, şansele lui de a reveni la putere se topesc tot mai mult. Acest lucru este demonstrat şi de recentul sondaj de opinie. Lui Voronin nu-i pasă că majoritatea cetăţenilor nu vor alegeri anticipate, pe el nu-l interesează că 70% din numărul moldovenilor vor să-şi aleagă direct preşedintele, el este departe de aspiraţiile europene ale moldovenilor. Cu cât mai bine merg lucrurile în R. Moldova, cu atât mai nervos devine bătrânul comunist, întrucât el nu vrea ca lucrurile să meargă bine.

El nu frecventează şedinţele Parlamentului, încercând astfel să saboteze activitatea forului legislativ ales de întregul popor; el nu se interesează de negocierile cu UE privind semnarea Acordului de Asociere şi nici nu a salutat începerea acestor negocieri. Pe el nu-l interesează începerea negocierilor privind libera circulaţie a moldovenilor în UE şi nici nu doreşte semnarea unui astfel de acord; el nu a salutat succesele guvernării care a obţinut pentru R. Moldova un enorm sprijin financiar şi din care sprijin sunt făcute investiţii în economia reală şi în sfera socială; el nu se bucură de grantul de 100 mln. de euro oferit de România, de subvenţiile acordate ţăranilor, de deblocarea exporturilor de vinuri, de creşterea veniturilor la buget, de sporirea producţiei industriale, de faptul că în acest an mai puţine pământuri sunt lăsate pârloagă; el se scârbeşte că tot mai mulţi moldoveni solicită cetăţenie română; el se enervează atunci când sunt depistate furturile de sute de milioane pe care le-au comis acoliţii săi în timpul aflării sale în rolul de „Papa”. Voronin şi partidul său nu se bucură de lucrurile bune care se întâmplă azi în R. Moldova, nu trăiesc cu problemele moldovenilor. Ei se comportă ca nişte străini care seamănă doar minciună, discordie şi ură. Priviţi ce feţe au!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *