Timpul.md

Actualitate 11 Septembrie 2017 | 00:15

Sturza: Suma totală „ciordită” de „Grupul Shor” este de 15 miliarde de lei

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova din perioada mandatului de președinte al lui Lucinschi, Ion Sturza, a comentat disputa sa prelungită cu primarul de Orhei, Ilan Shor, ultimul din urmă fiind acuzat de delapidarea unor sume uriașe de bani de la Banca Socială și Aeroportul Internațional Chișinău. 

„Scuze Ilan(Shor)!
Îmi cer scuze de la „amicul" meu Shor. L-am ofensat grav public! Am declarat că a furat „doar" 6,5 miliarde de lei, însă BNM mă contrazice și vine cu o precizare:

„În urmă cu doi ani, BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. a depus cereri de chemare în judecată a societăților comerciale SRL „CARITAS GROUP”, „VOXIMAR-COM” SRL. Potrivit informației prezentate de BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. în proces de lichidare, aceasta deja dispune de patru hotărâri judecătorești definitive cu privire la încasarea de la SRL „CARITAS GROUP” și alte trei societăți comerciale, incluse în grupul cunoscut de public drept „Grupul Shor”, a datoriei în valoare totală de peste 12 miliarde lei.
Acțiunea civilă împotriva „VOXIMAR-COM” SRL în valoare de circa 3 miliarde lei se află pe rol în instanța de apel."
Deci, suma totală „ciordită” de „Grupul Shor" este de 15.000.000.000 (cincisprezece miliarde) de lei!!! Nu e o invenție de a mea, o spune chiar Banca Națională a Moldovei! Lucru pe care nu avem motive să nu-l credem, precum și faptul că toate demersurile legale sunt pe rol.
Trebuie să-i mulțumim BNM pentru transparență. Presiunea publică a avut efect; am aflat, în sfârșit, cât de mult ne datorează pe moment Shor nouă, moldovenilor!

Rețineți, nouă, moldovenilor! Furtul a fost acoperit din buget.
Hai, „guvernare”, la treabă! Recuperați miliardele, nu ne „contestați" cu televizorul!
P.S. Da, si Aeroportul international Chisinau, "cadonat" de darnicii moldoveni.
P.S.2 Parafrazare. O gaina este furt, un miliard, statistica!”, a scris Sturza pe pagina sa de facebook.

Timpul

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus