Timpul.md

Internațional 2 Mai 2017 | 11:04

SUA au emis o ALERTĂ DE CĂLĂTORIE pentru Europa până la 1 septembrie

Departamentul american de Stat a emis o alertă de călătorie pentru Europa, avertizând cetățenii americani că ar trebui să fie atenți la amenințarea continuă a atacurilor teroriste. Alerta este valabilă până la 1 septembrie, relatează Reuters. 

În această alertă, Departamentul american de Stat amintește de atacurile recente din Franța, Rusia, Suedia și Marea Britanie. Totodată, diplomația americană susține că grupurile teroriste Statul Islamic și Al-Qaida ”au abilitatea să plănuiasă şi execute atacuri teroriste în Europa”.

Anterioara alertă de călătorie în Europa a Departamentului de Stat, emisă înaintea sărbătorilor de iarnă, a expirat în februarie.

Un oficial de la Departamentul de Stat a declarat luni că alerta nu a fost declanşată de o ameninţare specifică, ci de recunoaşterea riscurilor continue ale unor atacuri înainte de vacanţa de vară.

Malluri, instalaţii guvernamentale, cluburi, restaurante, locuri de rugăciune, parcuri, aeroporturi şi alte locuri sunt posibile ţinte ale unor atacuri, avertizează Departamentul de Stat în această alertă. 

sursa: 24h.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus