Timpul.md

Politică 7 Februarie 2012 | 15:09

SUA reafirmă implicarea în dosarul transnistrean

Ambasadorul american în Republica Moldova, William H. Moser, a accentuat importanţa menţinerii dialogului constructiv în soluţionarea problemei transnistrene şi a dat asigurări că SUA vor contribui şi în continuare la acest proces. 

Ambasadorul SUA în Republica Moldova a confirmat disponibilitatea ţării sale de a sprijini Republica Moldova în promovarea reformelor şi în democratizarea ţării. William H. Moser s-a referit, în mod special, la proiectele implementate de Fondul Provocările Mileniului Moldova, în cadrul Programului “Compact”. Acest Program vizează dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură performantă.

Premierul Vlad Filat a avut o întrevedere cu ambasadorul american, William H. Moser. Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează relaţiile moldo-americane, situaţia politică din R. Moldova şi ultimele evoluţii în procesul de reglementare a problemei transnistrene. Premierul a făcut o trecere în revistă a activităţii Guvernului în ultima perioadă, în special în ceea ce vizează agenda externă. De asemenea, Vlad Filat a exprimat speranţa că următoarea rundă de negocieri în formatul “5+2″, care va avea loc la Dublin, în perioada 28-29 februarie, va imprima o dinamică pozitivă procesului de reglementare.

Un subiect aparte al discuţiei l-a constituit împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi SUA, care va fi marcată pe data de 28 februarie. Curent, prilej cu care părţile au remarcat o revigorare şi aprofundare fără precedent a relaţiilor R. Moldova-SUA pe întregul lor spectru, în ultimii doi ani.

Via ziuaveche.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus