Economie

Subvenţionarea agricultorilor se propune în mărime de 900 mln lei

Banii vor fi alocaţi pentru investiţii în exploataţiile agricole, pentru restructurare şi adaptare la standardele Uniunii Europene, şi anume în domeniile producerii legumelor şi fructelor pe teren protejat (sere de iarnă, solarii, tuneluri), în înfiinţarea, modernizarea şi defrişarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole etc.

Se prevăd în continuare investiţii în prelucrarea şi comercializarea produselor agricole, dezvoltarea infrastructurii post recoltare şi procesare, constituirea şi funcţionarea grupurilor de producători agricoli. Vor fi subvenţionate şi activităţile legate de consolidarea terenurilor agricole, procurarea echipamentului de irigare, procurarea echipamentelor no-till, mini-till, promovarea şi dezvoltarea agriculturii ecologice, îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii rurale.

Modul de repartizare a mijloacelor din Fondul de subvenţionare va fi stabilit printr-un regulament aprobat de Guvern.

Executivul a probat o decizie care prevede că cererile de subvenţionare înaintate de către producătorii agricoli în anul curent, dar care nu vor fi onorate din lipsă de bani, să fie plătite din Fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul viitor.

 IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *