Timpul.md

Bună Dimineața 31 Ianuarie 2012 | 05:56

Sunt Sturza, Filat şi Plahotniuc ceea ce zic Roşca şi Plugaru?

Duminica trecută - a doua la rând -, un grup de oameni care s-a autointitulat „Comitetul pentru Apărarea Democraţiei şi Constituţiei” (CAC ) a ţipat în gura mare, în centrul Chişinăului , că li se încalcă drepturile, că alianţa de guvernare nu respectă Legea Supremă, că s-au săturat să mai trăiască în „această mizerie”.  

Şi, pentru că nu sunt ascultaţi decât de... securişti şi poliţişti în civil, liderii revoluţiei aşa-ş-aşa au recurs la expresii mai ceva ca în romanele postmoderniste. Şi, pentru a-i încinge pe puţinii participanţi degeraţi de frig, Anatol Plugaru a declarat că cei mai bogaţi oameni din RM sunt… pederaştii, drept care şi-a încheiat cuvântarea cu lozinca „Jos pederaştii!”, preluată imediat şi de ceilalţi parteneri ai săi de CAC.

Deocamdată, principalii lideri politici de la Chişinău - mulţi dintre care figurează şi în topul celor mai bogaţi moldoveni - nu au venit cu vreo replică la aceste declaraţii. Nu zicem, poate că Anatol Plugaru, ca fost ministru al Securităţii, ştie „who is who” în Moldova. Noi însă ştim că Gabriel Stati, Oleg Voronin, Vlad Plahotniuc, Vlad Filat, Valeriu Pasat, Nicolae Ciornâi şi Ion Sturza (cei mai bogaţi dintre moldoveni, conform clasamentului întocmit de revista Forbes) au familii şi copii, deci şi o orientare sexuală tradiţională. Ori să creadă ei că, dacă Roşca şi Plugaru nu le-au rostit numele, pericolul de a fi înjuraţi în public nu-i mai paşte?

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus