Lumea

Top 10 cele mai faimoase ASASINATE

Toptenz.net prezintă topul asasinatelor care au avut cea mai mare influenţă asupra unei ţări.
 
10. Benazir Bhutto – fostul prim-ministru al Pakistanului, 2007

Benazir Bhutto a avut o influenţă considerabilă asupra politicii pakistaneze – ea reprezenta o voce moderată într-o ţară plină de extremism. Moartea ei a lăsat un gol pe care nici un lider de opoziţie nu a fost capabil să-l umple şi o naţiune din ce în ce mai instabilă şi periculoasă. A fost asasinată pe 27 decembrie 2007, în timpul unei manifestaţii desfăşurate la Rawalpindi.

9. Reinhard Heydrich – succesorul lui Hitler, 1942

Reinhard Heydrich, cel care ar fi trebuit să fie succesorul lui Adolf Hitler, a fost singurul care ar fi putut câştiga războiul pentru Germania dacă nu ar fi fost ucis de către partizanii cehi, pe străzile din Praga, pe 4 iunie 1942. Dacă ar fi succedat „tronul Fuhrer-ului”, multe greşeli făcute de Hitler în ultimii ani ai războiului ar fi putut fi evitate.

8. Indira Gandhi – prim-ministru indian, 1984

Ca şi Benazir Bhutto, Indira Gandhi a fost vocea de modernizare a ţării timp de 15 ani, iar moartea sa a dus la o perioadă de instabilitate politică în India. Indira a fost asasinată pe 31 octombrie 1984 de către doi dintre bodyguarzii ei, la reşedinţa sa din New Delhi.

7. John F. Kennedy – preşedinte al Statelor Unite, 1963

John F. Kennedy a fost unul dintre cei patru presedinţi americani care a murit asasinat. Moartea sa însă, a avut cel mai mare impact asupra psihicului populaţiei americane. Kennedy a fost omorât la Dallas pe 22 noimebrie 1963.

6. Mahatma Gandhi – politician şi lider spiritual, 1948



Liderul spiritual indian, Mahatma Gandhi a fost împuşcat pe străzile din New Delhi de către un student pe 30 ianuarie 1948. Asasinarea sa a fost o lovitura grea nu numai pentru India, dar şi pentru întreaga lume.

5. Julius Caesar – împărat al Romei, 44 î. Hr.

Iulius Cezar a fost una dintre cel mai influente personalităţi din istorie. Împăratul Imperiului Roman din secolul I î.Hr. a fost asasinat de către un grup de senatori pe 15 martie 44 î.Hr.

4. Martin Luther King, Jr. – activist pentru drepturile civile, 1968



Atentatul asupra lui Martin Luther King a avut loc la 4 aprilie 1968 în Memphis statul Tennessee. Se presupune că uciderea pastorului baptist de culoare a reprezentat o conspiraţie politică. James Earl Ray a fost arestat pentru atentat, dar organizatorii acestuia n-au fost decoperiţi.

3. Alexandru al II-lea – ţarul Rusiei, 1881

Moartea ţarului Alexandru al II-lea, din martie 1881 a schimbat cursul istoriei pentru Rusia. Ţarul a fost pe punctul de a crea un parlament în Rusia.

2. Abraham Lincoln – preşedinte al SUA, 1865

Niciun alt asasinat nu a avut un impact atât de mare asupra unei ţări, ca al celui de-al 16-lea preşedinte al Statelor Unite. Abraham Lincoln ar fi fost împuşcat de către actorul John Wilkes Booth pe 14 aprilie 1865. Preşedintele a murit a doua zi din cauza rănilor suferite la cap.

1. Arhiducele Franz Ferdinand – moştenitor la tronul austro-ungar, 1914



La 28 iunie 1914 la ora 11:00 la Sarajevo, Franz Ferdinand şi soţia lui, Sophia, au fost asasinaţi de Gavrilo Princip, un tânar sârb bosniac în vârstă de 19 ani, membru al organizaţiei Tânăra Bosnie. Această asasinare a fost motivul care a declanşat Primul Război Mondial. Cel care l-a omorât pe Franz Ferdinand, Gavrilo Princip, a murit în spitalul unei închisori habsburgice din Theresienstadt.

După Toptenz.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *