Timpul Local

Traian Basescu spune ca oricine merge intr-o Dacie, merge intr-o masina sigura

Stiti de ce conduce Traian Basescu o „Dacia Logan”? Poate va ganditi la faptul ca vrea sa faca reclama produselor romanesti, ceea ce este adevarat. Insa, unul dintre principalele motive este faptul ca „Mercedesul” il facea pe presedintele Romaniei sa se simta „dominat”.

„Mercedesul” mi se parea ca ma stapaneste el pe mine, nu eu pe el, dar e bine sa ai o masina sigura”, a spus seful statului roman in cadrul emisiunii „Pro Motor”, la PRO TV, despre masina pe care a condus-o timp de numai opt luni, „candva, in 2002-2003”.

El a adaugat, insa, ca „Dacia Logan” reprezinta raportul perfect dintre calitate si pret. „Oricine merge intr-o „Dacie”, merge intr-o masina sigura”. Presedintele Romaniei, in prezent, conduce o „Dacia Logan”, ce apartine SPP-ului, renuntand, pentru drumurile de zi de zi, la „mercedesuri” sau la „Volkswagenul Golf”, pe care l-a condus pana nu demult.

„Omul nu se va mai da jos din masina”

Traian Basescu mai spune ca i-ar incuraja pe romani sa cumpere masini ecologice, dar este convins ca nimeni nu „o sa mai dea omul jos din masina”, pentru a calatori cu bicicleta, de exemplu. „Putem imagina si varianta motocicletei, bicicletei, dar omul nu se va mai da jos din masina. Va conduce o masina tot mai performanta, mai putin poluanta”.

De asemenea, seful statului roman a recunoscut ca nu ar putea convinge un om cu bani sa cumpere o „Dacie”, daca acesta nu si-ar dori o asemenea masina, el insusi fiind de parere ca un „Mercedes”, BMW sau „Volvo” sunt masini mult mai sigure. „Poti sa compensezi siguranta pe care ti-o ofera masina conducand mult mai prudent”, a completat Basescu.

El a laudat rezultatele foarte bune pe care producatorul auto roman le-a inregistrat pe piata din Germania, mai ales datorita programului de casare local, insa a tinut sa precizeze ca principala piata pentru „Dacia” va ramane tot Romania. Potrivit spuselor sale, noile modele „Sandero” ale producatorului roman vor reusi sa cucereasca nu doar piata interna, dar si pe cea europeana.

Prima amenda, la o zi dupa ce si-a luat permisul

Chiar daca, in prezent, nu mai este pasionat de viteza, spunand ca merge cu maximum 120 de kilometri pe ora, prudenta nu a fost intotdeauna o calitate a sa.
Astfel, la doar o zi dupa ce si-a obtinut permisul auto, Traian Basescu s-a urcat in „Lada” 1200, pe care o detinea, impreuna cu sotia si cele doua fiice, si a gonit intre Constanta si Suceava.
„In comuna Cleja, aproape de Bacau, aveam 120 kilometri/ora, pe acele drumuri, cu „Lada”. Era un politist in varsta, plinut, m-a dat jos, s-a urcat in locul meu si a discutat cu sotia mea. I-a spus: „Doamna, sotul dumneavoastra este inconstient, ieri si-a luat permisul si azi conduce cu 120”. A fost o lectie pe care am primit-o la primul drum”, si-a amintit seful statului roman.

Ultima amenda? Anul trecut, in fata Primariei Capitalei, cand nu a reusit sa puna frana la timp, din cauza vitezei putin mai mari si a nerespectarii distantei dintre masini.

Politica, „Steaua” si Schumacher

Intre „iubirile” sale se numara si clubul de fotbal „Steaua”, fiind un „stelist” prin nastere. „N-am sumele necesare pentru a deveni investitor in fotbal, dar astept ca fotbalul sa iasa din zodia patronilor vocali, sa devina, din nou, un sport care sa te atraga prin ce fac fotbalistii pe teren”, a spus Basescu.

De asemenea, s-a aratat un mare fan al pilotului de Formula 1 Michael Schumacher, pentru care isi planifica timp liber, sa priveasca cursele. „El insusi era un spectacol”, a apreciat seful statului roman.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *