Timpul.md

Actualitate 26 Ianuarie 2017 | 10:30

Transnistrenii vor primi gaze gratuite, chiar dacă regiunea datorează „Gazprom” 6 miliarde de dolari

Legislativul regional de la Tiraspol a adoptat miercuri, 25 ianuarie, un act prin care oferă persoanelor social vulnerabile din regiunea separatistă transnistreană un volum de 27 de metri cubi de gaze lunar gratuit. 

De asemenea, beneficiarii de compensații care au instalate cazane cu gaz vor primi suplimentar 140 de metri cubi de gaze gratuit în lunile ianuarie, februarie, martie, octombrie, noiembrie și decembrie, transmite agenția oficială de la Tiraspol „Novosti PMR”.

Pretinșii deputați de la Tiraspol au adopta o modificare în acest sens la bugetul regional, astfel încât persoanele social-vulnerabile să poate beneficia de gaze gratuite începând chiar din luna curentă, potrivit sursei citate.

Oferta de gaze gratuite a fost una dintre promisiunile electorale ale noului lider al administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul așa-ziselor „alegeri prezidențiale”, din decembrie anul trecut, din Transnistria.

Amintim că administrația transnistreană nu a achitat gazele consumate în regiune începând din 2009, însă și până atunci plățile au purtat un caracter sporadic. În acest fel, datoria regiunii transnistrene către concernul rus „Gazprom” s-ar fi ridicat la aproximativ 6 miliarde de dolari. Autoritățile separatiste de la Tiraspol motivează neachitarea gazelor prin situația economică din regiune, plățile încasate de la populație fiind direcționate în bugetul local.

În același timp, președintele Igor Dodon a declarat, mai întâi la Moscova, după care a reiterat ieri la Chișinău, că această datorie ar trebui asumată de Republica Moldova. 

sursa: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus