Timpul.md

Actualitate 9 Iulie 2017 | 16:49

Transnistria are nevoie de un miliard de dolari de la F. Rusă pentru dezvoltarea sectorului agricol

Pentru dezvoltarea sectorului legumicol şi pomicol al regiunii transnistrene este nevoie de investiţii în valoare de un miliard de dolari. Estimările au fost făcute la un forum economic organizat la Tiraspol, transmite IPN cu referire la presa din regiune. 

Investiţiile sunt necesare pentru reabilitarea sistemului de irigare, pentru construcţia de depozite şi frigidere şi pentru procurarea utilajului agricol.

Potrivit experţilor economici din stânga Nistrului, regiunea transnistreană dispune de 198 de mii de hectare de teren agricol, în prezent 90% fiind folosit pentru creşterea culturilor cerealiere.

Acest tip de agricultură nu necesită investiţii majore, dar şi profitul este mai mic comparaţie cu cel care poate fi obţinut din creşterea fructelor şi legumelor. Soluţia pentru relansarea sectorului agricol ar fi investiţiile ruseşti, susţin experţii locali.

Investiţiile, spun ei, ar putea fi atrase prin creditele contractate de la băncile ruseşti, cu condiţia ca producţia agricolă să fie exportată în Federaţia Rusă.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus