Timpul.md

Externe 21 Aprilie 2016 | 11:26

Trei morţi şi peste 130 de răniţi într-o explozie la un complex petrochimic din sud-estul Mexicului

Trei persoane au murit şi peste 130 au fost rănite, după ce s-a produs, miercuri, o explozie masivă la un complex petrochimic din statul mexican Veracruz, de pe coasta sud-estică, degajând substanţe chimice în aer, relatează Reuters.

Luis Felipe Puente, şeful serviciilor de urgenţă federale, a declarat că trei persoane au murit în explozie. De asemenea, şi compania petrolieră de stat Pemex care deţine complexul a confirmat decesul celor trei lucrători, adăugând că alte 136 de persoane au fost rănite, dintre care 88 sunt încă internate în spital.

Potrivit firmei, explozia, în urma căreia s-a degajat un nor negru de substanţe chimice, s-a produs la ora locală 15.00 (23.00) la un complex care produce policlorură de vinil în apropiere de oraşul portuar Coatzacoalco, una dintre cele mai importante filiale ale companiei

Sute de persoane au fost evacuate din zonă, susţin serviciile de intervenţie locale. Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, au fost declanşate flăcări iniţial, apoi un fum gros s-a ridicat din clădire în aer. Cauza exploziei este necunoscută încă, dar reprezentanţii Pemex au avertizat iniţial locuitorii să nu se apropie de zona exploziei, pe fondul unei degajări de substanţe toxice.

"Situaţia curentă la complex ... este sub control şi nu prezintă niciun risc pentru populaţie", a precizat compania Pemex pe contul de Twitter.

Accidente similare s-au produs în alte centre petrochimice ale companiei Pemex, ultimul chiar în februarie, când un lucrător a murit.

În 2013, cel puţin 37 de persoane au murit într-o explozie produsă în complexul central al companiei din capitala mexicană şi alte 26 într-un incendiu izbucnit la un complex din nordul ţării în septembrie 2012.

Sursa: Mediafax

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus