Timpul.md

Actualitate 12 Octombrie 2017 | 13:27

TUPEU la nivel înalt. Un deputat din Parlamentul de la Chişinău solicită să-i fie puse întrebări doar în limba rusă. Care este motivul

Deputatul socialist Elena Hrenova a solicitat joi, 12 octombrie, în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului de la Chişinău, ca întrebările ce ar urma să-i fie puse după prezentarea de către ea a unor modificări la proiectul de lege privind sistemul de pensii să fie doar în limba rusă, scrie  adevarul.ro 

Motivul invocat de către Elena Hrenova este că nu cunoaşte prea bine „limba de stat”, dar dă asigurări că depune eforturi în acest sens prin frecventarea unor cursuri.

„Stimaţi colegi, mă adresez vouă. Vă rog, întrebările voastre adresaţi-le în limba rusă. Voi cu toţii o cunoaşteţi. Eu vorbesc puţin limba de stat. Eu am terminat două cursuri la limba de stat. Eu învăţ şi desigur că voi însuşi limba”, a subliniat Hrenova.

De menţionat că parlamentara este născută în anul 1950, în oraşul Kamîşlov, regiunea Sverdlovsk, Federaţia Rusă. Şcoala medie a absolvit-o în Rusia, după care s-a mutat în Republica Moldova, pe atunci parte a URSS. A absolvit Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, dar şi Institutul Moldovenesc de Stat al artelor.

adevarul.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus