Timpul.md

Actualitate 22 Martie 2020 | 08:03

Turcia le INTERZICE cetăţenilor mai în vârstă de 65 de ani să iasă din casă

Turcia le interzice cetăţenilor cu vârste de peste 65 de ani să iasă din case, întrucât încearcă să limiteze pandemia COVID-19 pe teritoriul ţării, iar numărul cazurilor este în creştere.

O directivă emisă de ministrul de Interne al Turciei, care intră în vigoare sâmbătă la miezul noţii, a spus că va fi interzis pentru oamenii mai bătrâni să iasă din casă, inclusiv în parcuri şi grădini.

Măsurile se aplică şi celor care suferă de boli cronice, inclusiv afecţiuni pulmonare, astm sau afecţiuni cardiace – indiferent de vârstă.

Ministrul de interne a anunţat că se iau paşi pentru a se asigura că există grupuri care îi ajută pe oamenii în vârstă să primească alimente şi celelalte produse necesare pentru a putea rămâne în casă.

Numărul cazurilor de COVID-19 pe teritoriul Turciei a crescut rapid în ultima săptămână ajungând la 670 de cazuri, dintre care 9 persoane au decedat.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat pe toată lumea miercuri să rămână în casă şi să practice distanţarea socială.

Unii oameni, inclusiv cei din categorii vulnerabile, au continuat să meargă la cafenele, magazine şi parcuri.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus