Timpul.md

Actualitate 31 August 2017 | 00:17

Ucraina lansează un atac DUR la adresa Rusiei: „A transformat Crimeea într-un lagăr de concentrare”

Vicepremierul ucrainean pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică, Ivanna Klympush-Tsintsadze, spune că Rusia a transformat Peninsula Crimeea, anexată în 2014, într-un „lagăr de concentrare”, însă unul populat nu de deținuți, ci de arme „deținute de oameni neputincioși”, relatează agenția Unian.


„După ce a ocupat Crimeea, Rusia a burdușit-o cu o cantitate de armament pe care nicio țară europeană nu o are”, a scris pe Facebook Ivanna Klympush-Tsintsadze.

„Regele Midas, din mitologia greacă, a transformat în aur tot ce a atins, dar toate teritoriile pe care Rusia le atinge se transformă în enorme lagăre de concentrare, unde cea mai mare valoare sunt armele rusești deținute de oameni mizerabili și neputincioși”, se mai arată în mesajul postat de vicepremier pe rețeaua de socializare.

Ca întreaga „Rusie modernă”, consideră Ivanna Klympush-Tsintsadze, forța militară a Moscovei este „tot o moștenire sovietică” și ea se hrănește din „propria aroganță și din lipsa de hotărâre a lumii libere”. Armata rusă este „puternică până când se lovește de o formă de rezistență”.


„Chiar și cei mai slabi pot învinge un bătăuș, atunci când încep să-și apere drepturile. Și nu suntem cei mai slabi”, a mai scris Klympush-Tsintsadze.

Vicepremierul a postat pe Facebook și două infografice cu numărul total al trupelor rusești desfășurate în Crimeea, precum și numărul de forțe militare din estul Ucrainei. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus