Actualitate

UE acuză Amazon că se foloseşte de poziţia dominantă pe piaţă pentru a profita de comercianţii mici care îşi vând produsele pe platforma sa

Punerea sub acuzare, anunţată de comisatul pentru concurenţă Margrethe Vestager, este cea mai recentă măsură europeană împotriva unui gigant american al tehnologiei, într-o perioadă în care pandemia de Covid-19 a amplificat rolul Amazon în economia globală, odată cu creşterea puternică a vânzărilor online din cauza restricţiilor impuse de autorităţi.

Comisia Europeană a investigat Amazon pentru dublul său rol de piaţă de desfacere pentru micii comercianţi şi de comerciant concurent, în timp ce compania este cercetată în Statele Unite pentru posibile rele tratamente aplicate vânzătorilor, precum şi pentru dubla sa calitate.

Autoritatea de reglementare europeană a analizat modul în care Amazon colectează datele de la firmele care vând pe platforma sa şi care oferă produse de la electronice şi jucării la alimente şi aparatură destinate bucătăriilor. Potrivit Comisiei Europene, Amazon se foloseşte de informaţii sensibile, care arată care produse sunt populare şi care nu, pentru a oferi produsele proprii cele mai potrivite.

Amazon nu este de acord cu acuzaţiile aduse de uE.

“Amazon reprezintă sub 1% din piaţa globală de retail, există retaileri mai mari în fiecare ţară în care desfăşurăm activităţi”, a arătat compania.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *