Actualitate

ULTIMA ORĂ / Ford va investi 300 de milioane de euro la Craiova undeva va produce un model electric

Ford România a anunțat că va investi 300 de milioane de dolari în uzina din Craiova, pentru a produce un nou vehicul comercial ușor, care va avea și o versiune electrică.

Mașina va fi produsă începând cu 2023. De ce este important: Ford este primul producător auto care anunță producția unui vehicul complet electric în România. Pe lângă Puma, Ford Craiova construiește în prezent și SUV-ul de mici dimensiuni, Ford EcoSport, dar și mult-premiatul motor EcoBoost de 1.0 litri.

Mai este interesant: În ultimii ani, peste 600 de roboți au fost instalați pentru a îmbunătăți și eficientiza procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor. Aproximativ 6000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare din Craiova.

Noul model va avea motoare pe benzină și diesel, dar și o versiune complet electrică, ce va fi lansată în 2024. Acesta va fi primul vehicul de volum, complet electric construit de Ford în România, pentru a se conforma angajamentului companiei de a atinge zero emisii în Europa.

Fabrica din Craiova urmează astfel Centrului de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și uzinei Ford Otosan din Kocaeli (Turcia), care vor produce vehicule complet electrice.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *