Actualitate

ULTIMA ORĂ. Vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna ar fi eficient în 94,5% din cazuri. Este al doilea vaccin după cel al companiei Pfizer

Compania producătoare de medicamente Moderna a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 are o rată de succes de 94,5%, după ce a analizat datele preliminare ale studiului larg și încă în desfășurare, transmite New York Times.

Cercetătorii au spus că rezultatele sunt mai bune decât s-ar fi așteptat vreodată, însă vaccinul nu va putea fi disponibil pe piață preț de alte câteva luni. Moderna este a doua companie care să facă publice date preliminare despre un vaccin aparent de succes, oferind speranțe pentru încheierea pandemiei care a infectat 53 milioane oameni și a ucis peste 1,2 milioane.

Anunțul vine după ce săptămâna trecută a fost făcut public studiul vaccinului Covid-19 al companiei Pfizer, în timp ce companiile farmaceutice din întreaga lume se luptă contra cronometru pentru a găsi modalități de prevenire a virusului, care s-a răspândit la peste 54,4 milioane de oameni, ucigând peste 1,3 milioane.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *