Timpul.md

Actualitate 16 Noiembrie 2020 | 14:19

ULTIMA ORĂ. Vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna ar fi eficient în 94,5% din cazuri. Este al doilea vaccin după cel al companiei Pfizer

 

Compania producătoare de medicamente Moderna a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 are o rată de succes de 94,5%, după ce a analizat datele preliminare ale studiului larg și încă în desfășurare, transmite New York Times.

Cercetătorii au spus că rezultatele sunt mai bune decât s-ar fi așteptat vreodată, însă vaccinul nu va putea fi disponibil pe piață preț de alte câteva luni. Moderna este a doua companie care să facă publice date preliminare despre un vaccin aparent de succes, oferind speranțe pentru încheierea pandemiei care a infectat 53 milioane oameni și a ucis peste 1,2 milioane.

Anunțul vine după ce săptămâna trecută a fost făcut public studiul vaccinului Covid-19 al companiei Pfizer, în timp ce companiile farmaceutice din întreaga lume se luptă contra cronometru pentru a găsi modalități de prevenire a virusului, care s-a răspândit la peste 54,4 milioane de oameni, ucigând peste 1,3 milioane.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus